lørdag 12. mars 2011

Focacciabrød!

 

Det finnes uendelig mange oppskrifter på foccaciabrød.
Den jeg bruker mest, er utrolig enkel og brødet blir supergodt og luftig.
Jeg bruker foccaciabrød som tilbehør til supper/gryter, på tapasbodet eller som sandwich.
Man kan ha på ulik fyll eller topping i form av krydder/ urter,oliven, tomater, oster..
...fantasien bestemmer... :-)

Da jeg bakte dette til en hverdagsmiddag med venner på mandag,
valgte jeg den helt enkle med kun olje og maldonsalt,
"det enkle er ofte det beste"!

Oppskrift på focacciabrød
30 gram fersk gjær
2 ss flytende honning
6 dl lunket vann
1 kg hvetemel
1 ss salt
olivenolje til topping
havsalt til topping

*Bland gjær og honning med vann, elt inn mel og salt. Hev 1 time.
Hell deigen over i liten langpanne smurt med olivenolje.
(stikk huller i deigen med fingrene)
Ha på ønsket topping, eller hell over rikelig med olivenolje og dryss med havsalt.
stek brødet ved 200 grader i ca 20 min.

ENJOY!!


4 kommentarer:

  1. Takk for oppskrift!! Denne skal absolutt prøves:)
    God lørdagskveld!!
    Klem, Randi

    SvarSlett
  2. Takk for koselig melding inne hos meg :) NAM det brødet så utrolig godt ut !! Skal absolutt prøve ut oppskriften din :) Ha en super lørdagskveld! klem Linda

    SvarSlett
  3. Honning har jeg ikke prøvd å ha i focacciaen. Takk for tips! Jeg bruker MYYYYYE Olivenolje i mitt. Jo mer jo bedre. Men da blir det jo ikke akkurat hverdagsmat. ;)

    SvarSlett
  4. Focaccia er alltid en slager her i huset også! vi kan godt spise brødet bare som en snacks :) har ikke prøvd honning i, men må vente til ungene blir litt større. Men det skal absolutt prøves!

    SvarSlett