lørdag 28. august 2010

Lun eplekake...



Oppskrift på lun eplekake:

250 g smør
250 g sukker
4 eggeplommer
400 g siktet hvetemel
4 ts bakepulver
1 1/2 dl melk
5-6 epler i båter/ biter
sukker og kanel

Smør og sukker piskes hvitt. Ha i eggeplommer, deretter resten av ingediensene.
Stivpisk eggehvitene og vend de inn i deigen.
Eplene kan med fordel "marineres" i sukker og kanel på forhånd.
Hell røren i en smurt form, jeg brukte liten langpanne,
stikk eplene litt ned i deigen, strø med sukker og kanel, stek på 180 grader ca 45 min.

Anbefales!
Det ble en veldig luftig og fin kake, servert lun med litt god vaniljeis smakte det nyyydelig! ;-)

Ha en nydelig helg!!

2 kommentarer:

  1. Denne så skikkelig deilig ut!! Jeg har lett en stund etter en god eplekakeoppskrift + at jeg har lurt litt på hva vi skulle kose oss med på lørdagskvelden... Her fant jeg jammen svar på begge deler! Ut og handle egg! :) Anja

    SvarSlett
  2. Er det noe som hører høsten til så er det nybakt eplekake og denne så HERLIG ut!

    Klem
    Netta

    SvarSlett