mandag 12. januar 2015

Speltbrød


Min Oppskrift:
550 g sammalt spelt
350 g siktet speltmel
100 g solsikkekjerner
100 g havregryn
50 g gresskarkjerner 
40 g sesamfrø
6 g tørrgjær 
1 ts salt
1 ss honning
2 ss rapsolje
1 l vann 

-Bland alt det tørre. Bland inn lunket vann, olje og honning. Rør sammen til en løs deig. Hev deigen til dobbel størrelse.(tar ca 2 timer) eller du kan bruke kaldt vann og heve deigen over natten i kjøleskap... 
Hell deigen i 2 smurte brødformer og hev videre i ca 1 time. Stek brødene på 225 grader i ca 40 minutter, ta brødene ut av formene og stek videre i ca 20 minutter. Avkjøl brødene på rist. Kan fint fryses og holder seg godt i brødboksen et par dager:-) 

Dette er min versjon av speltbrød som jeg har prøvd meg fram til etter å ha feilet et par ganger;-) med fordel kan man ha i flere typer frø, jeg har ofte linfrø i tillegg når jeg har det tilgjengelig, men ta det du har:) jeg liker at deigen inneholder lite gjær, godt for smaken og for magen!

LYKKE TIL!